LeidenSportZomer: gratis sportlessen voor kinderen in de zomervakantie

LeidenSportZomer: gratis sportlessen voor kinderen in de zomervakantie

De hele zomervakantie lang kunnen Leidse kinderen van 6 tot en met 14 jaar kosteloos sporten onder begeleiding van ervaren trainers. De Stichting LeidenSportZomer biedt drie keer per week verschillende lessen aan in het Noorderpark. Een welkom initiatief voor gezinnen die wat minder te besteden hebben én een mooie kans voor kinderen om te ontdekken of ze een passie hebben voor sporten als voetbal, basketbal, rugby en bootcamp. Zeker nu veel mensen de zomer in eigen land doorbrengen, is er vast veel animo voor de gezellige lessen.

Instuif-model

De gratis sportlessen vinden plaats op de velden van voetbalvereniging Roodenburg in het Noorderpark. Van zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 29 augustus zijn alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar uit Leiden en omgeving welkom op elke maandag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur. LeidenSportZomer werkt volgens het zogeheten instuif-model: als je zin hebt, dan kom je. Kun je een paar keer niet, dan is dat ook geen probleem. Het is dan ook niet nodig om je aan te melden. Ouders mogen komen kijken, maar vanwege de coronavoorschriften mogen zij niet zelf op de velden.

Talent ontdekken

Ervaren trainers van de verschillende Leidse sportclubs staan voor de kinderen klaar om hen op een professionele en speelse manier in aanraking te brengen met een sport óf om de geoefende jonge sporters nog beter te maken in hun lievelingssport. Met voetbalvereniging Lugdunum als één van de deelnemende clubs is ook het meisjesvoetbal sterk vertegenwoordigd. Dus alle jongens en meisjes uit Leiden en omgeving opgelet: weg met die iPad, sportschoenen aan, waterfles mee en op naar het Noorderpark!

 

Ga voor meer informatie over de sporten en het schema naar de site van LeidenSportZomer.

U bent hier