Kinderboekenweek DOK

Dok Delft organiseert van 5 t/m 16 oktober 2016 de Kinderboekenweek in Delft. 

DOK wil de generaties met elkaar verbinden en  sociale cohesie bevorderen tussen diverse leeftijdsgroepen waarin leesbevordering centraal staat. Deze doelstelling sluit aan bij de doelstelling van DOK als organisatie die zich primair richt op de leeftijdsgroep 0 t/m 14 jaar (en ouders en grootouders). Daarom rekent DOK  leesbevordering en bijdragen aan het terugdringen van taalachterstanden tot haar kerntaken. Voorlezen, plezier in lezen en bekendheid met digitale vormen om met taal en lezen bezig te zijn, zijn daarbij belangrijke speerpunten. Leesbevordering en het ontdekken en ontwikkelen van eigen talenten is namelijk heel belangrijk. Zo worden er bijdragen geleverd aan leerontwikkeling van het kind. 
 
Van woensdag 5 t/m zondag 16 worden diverse activiteiten verricht om bovenstaande doelstellingen te bereiken in het kader van de kinderboekenweek.

Woensdag 5 oktober is de aftrap in vestiging DOK Voorhof.
Er wordt een voorstelling ingehuurd die aansluit bij thema leesbevordering. Een voorstelling die voor jong en oud! Daarnaast kunnen de kinderen creatief aan de slag, waarbij zij hun fantasie en creatief vermogen moeten aanspreken. Hiervoor wordt Villa Kabaal ingehuurd, die allerlei workshop hebben ontwikkeld vanuit het Kinderboekenweek thema. 

Op zaterdag 8 oktober is er een Kinderboekenweekfeest in de hoofdvestiging DOK Centrum
Er is een vol activiteitenprogramma waar de kinderen diverse workshops kunnen volgen zoals handwerken (borduren punniken vingerhaken), Terug in de tijd, ze kunnen op de foto samen met oma en/of opa of geschminkt als oma of opa en samen met hun (groot) ouders hun Brain Trainen. Ook in Centrum is een er spellenconcours, voorleessessies en kunnen de kinderen geschminkt worden. Ook is er de voorstelling Stamboom geprogrammeerd.

Woensdag 12 oktober Meet& Greet DOK Centrum en DOK Voorhof 
In programma o.a. voorlezen / workshop voor grootouders door Betty Sluyzer, meet and  greet met schrijvers. Dit programma is gericht op de doelgroep 2-4 jaar en hun grootouders. De kinderen worden door de (groot)ouders en kinderen ontmoeten een echte schrijver en kunnen al hun vragen stellen en natuurlijk een echte handtekening. O.a. Rindert Kromhout, Selma Noort komen een lezing geven en de kinderen kunnen al hun vragen aan hen stellen en natuurlijk een echte handtekening. Samen met de VAK worden er allerlei kunst en muziekworkshops georganiseerd. De schrijver Arend van Dam gaat op deze dag bibliotheek Voorhof bezoeken. 
 
Fotograaf: Martien de Man
160 619
2016
DOK
Delft
Educatie

U bent hier

Deel met: