Kickstart Cultuurfonds: miljoenensteun voor cultuursector

Een groot aantal private fondsen – waaronder Fonds 1818 – en de BankGiro Loterij trekken samen op om de cultuursector te steunen in de coronacrisis. In het nieuwe en tijdelijke Kickstart Cultuurfonds is ruim 16 miljoen euro bijeengebracht. Het geldbedrag is bestemd voor theaters, concertzalen, musea en vrije producenten die geen gebruik kunnen maken van het extra overheidspakket. Met de donaties kunnen de organisaties hun nieuwe producties aanpassen aan de anderhalvemeter-richtlijn.

Inmiddels hebben 34 theaters een bijdrage toegezegd gekregen vanuit het Kickstart Cultuurfonds. Vijf daarvan zijn gevestigd in de regio van Fonds 1818.

Lees het officiële persbericht over de lancering van het Kickstart Cultuurfonds.

Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818: “Het gaat Fonds 1818 aan het hart dat zovelen financieel in zwaar weer zitten door de coronacrisis. Het is bewonderenswaardig dat de meeste mensen en organisaties vol energie en creativiteit naar de beste oplossingen blijven zoeken, niet in de laatste plaats in de cultuursector die diep getroffen wordt. Fonds 1818 draagt van harte bij aan dit initiatief”.

Culturele organisaties kunnen hun donatieaanvraag alleen indienen bij het Kickstart Cultuurfonds, niet bij Fonds 1818 zelf. Alle mogelijkheden voor ondersteuning zijn te vinden op kickstartcultuurfonds.nl.

 

U bent hier