Kickstart Cultuurfonds geeft 1,2 miljoen euro aan 34 theaters - 5 Theaters in de regio van Fonds 1818

Eerste toekenningsronde Kickstart Cultuurfonds helpt theaters coronaproof te maken  Vijf theaters in de regio van Fonds 1818 krijgen een bijdrage

Goed nieuws voor 34 theaters! Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen waaronder Fonds 1818 - heeft bekendgemaakt ruim 1,2 miljoen euro aan 34 theaters te doneren. In de regio van Fonds 1818 gaat het om De Nieuwe Regentes, Dans- en Muziekcentrum Den Haag (Zuiderstrand Theater), Theater De Vaillant, Diligentia/Pepijn - allen in Den Haag - en Theater De Veste in Delft. Theaters konden vanaf 15 juli een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken om zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen.

De bekendmaking in de categorie ‘theaters’ is de eerste van in totaal twaalf toekenningsrondes. Toekenningen in de categorie ‘concertzalen en poppodia’ maakt het fonds volgende week bekend. Elke week verschijnt een overzicht van de toekenningen ook op www.kickstartcultuurfonds.nl. Hier staan ook de deadlines voor de toekenningsrondes voor musea, theaterproducenten, muziekpodia en theaters.

Over Kickstart Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.


 

U bent hier