Kennisbijeenkomst Jeugdvakantieloket

mrt
28
Den Haag - 16.00 - 19.30 uur

Actief betrokken bij de organisatie van vakantieactiviteiten en -kampen?
Kom dan naar de kennisbijeenkomst van het Jeugdvakantieloket voor inspirerende presentaties en interessante ontmoetingen.

Op donderdag 28 maart is iedereen welkom die als professional of vrijwilliger vakantieactiviteiten en -kampen organiseert voor kwetsbare jeugd uit Den Haag, Wassenaar, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.
Het Jeugdvakantieloket vindt deskundigheid op dit gebied van groot belang. Zonder jullie inzet waren er niet zoveel mooie activiteiten voor kinderen en jongeren uit kwetsbare situaties. Om de waardering hierover te tonen, en om de kans te geven nieuwe inspiratie en netwerk op te doen, organiseert het Jeugdvakantieloket deze kennisbijeenkomst.

Programma
Het programma bestaat uit twee onderdelen die ook los te bezoeken te zijn.
• 16:00 - 17.00  uur: Speeddates
• 17:00 - 19:30 uur: Presentaties met aansluitend netwerkmoment en buffet

Speeddates
De speeddates zijn optioneel. Tussen 16.00 – 17.00 uur kun je door middel van voorinschrijving, een kwartier speeddaten met één van de adviseurs van het Jeugdvakantieloket. Hierbij kun je vragen met betrekking tot plannen voor vakantieactiviteiten aan hen voorleggen. Er zijn twaalf plekken beschikbaar; vol = vol.

Presentaties rondom het thema: ‘Samenbrengen van verschillende doelgroepen’
In de karakteristieke bankkluis van de oude Nutsspaarbank presenteren de Delftse Vakantie Activiteiten (DVA) en Stichting de Meervaart hun vakantieprogramma’s. Deze programma’s zijn gericht op het samenbrengen van kinderen uit verschillende milieus en met verschillende culturele achtergronden.

DVA en Stichting de Meervaart delen hun ervaringen. Wat zijn de opbrengsten van dergelijke activiteiten?
Wat ging goed? Waar moet je op letten? Hoe kunnen financieringsstromen eruit zien?

Na de presentaties is ruimte voor een open, laagdrempelige discussie. Het Jeugdvakantieloket onderzoekt graag, samen met jullie, de meerwaarde van dit soort activiteiten.

Buffet
Tijdens het biologisch buffet in het naastgelegen Juni café is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Specifieke dieetwensen kunt u opgeven via het aanmeldformulier.

Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Aanmelden
Enthousiast geworden? Meld je dan hier aan (vóór vrijdag 22 maart 2019).
Per organisatie kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. Mocht de organisatie meerdere locaties hebben, zijn meer deelnemers mogelijk. Je moet dan per locatie het formulier invullen.

Graag tot 28 maart!
Met vriendelijke groet namens de deelnemende fondsen van het Jeugdvakantieloket,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deelnemende Fondsen:
Stichting Boschuysen, Fonds 1818, Stichting Levi Lassen, Fonds Schiefbaan Hovius, Rooms Katholiek Wees en Oude Liedenhuis, Stichting Kinderzorg, Jongerenbelangen, Liduina Fonds, Pro Juventute Steunstichting 's-Gravenhage, Stichting Pape-Fonds, Madurodam Kinderfonds.

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.