Fonds 1818 trakteert Sintervoorieder1

€ 7.460 euro speelgoed voor kinderen
Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818, overhandigde op 29 oktober 2018 een cheque van € 7.460 aan Esther Blom van de Stichting Sintvoorieder1. De stichting wil in de regio Den Haag een Sinterklaascadeau geven aan zoveel mogelijk kinderen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Het geld is ingezameld door kinderen die de afgelopen maanden de tentoonstelling Zegels & Pegels in Het Nutshuis hebben bezocht. Sanne ten Bokkel Huinink: “Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid, maar helaas niet voor allemaal. Fonds 1818 is jarig en trakteert een jaar lang in de regio. Daarom hebben we het bedrag voor Sintvoorieder1 verdubbeld.”

Esther Blom: “We zijn hier hartstikke blij mee. Het is allemaal klein begonnen vanuit mijn huis. Nooit gedacht dat we negen jaar later hier zouden staan met zoveel cadeautjes voor de kinderen. Dat het nodig is, is een ander verhaal. Maar dat we nu dit bedrag krijgen, is geweldig.”

Sintvoorieder1 wil dat elk kind een Sinterklaascadeau krijgt. Ongeacht de thuissituatie. De stichting draait volledig op vrijwilligers. Iedereen doet het vanuit zijn of haar hart. Elk jaar zorgen de vrijwilligers ervoor dat de cadeautjes voor de kinderen worden ingezameld, gesorteerd, ingepakt en uitgedeeld.

Zegels & Pegels
De tentoonstelling Zegels & Pegels, over de 200-jarige geschiedenis van de Nutsspaarbank en Fonds 1818, verhuist van Den Haag naar Leiden. Van 31 oktober tot en met 31 december 2018 is de tentoonstelling te zien in de BplusC bibliotheek aan de Nieuwstraat in Leiden. Speciaal voor de jongste bezoekers is Spekkie Spaarduit, vroeger hét boegbeeld van de sparende jeugd, in een nieuw jasje gestoken. De vrolijke speknek en sparende stripheld neemt kinderen graag op sleeptouw. Met zijn anekdotes en opdrachtjes duiken zij spelenderwijs in de tijd dat de euro nog een gulden was en spaarvarkentjes vol dubbeltjes en kwartjes zaten. Kinderen die alle opdrachtjes uitvoeren, sparen voor een goed doel: de Speelgoedbank Leiden.

U bent hier