Finale - Mijn eerste onderneming in de zorg

jun
4
Den Haag - Sociëteit de Witte op het Plein

Finale studentenwedstrijd ‘Mijn eerste onderneming in de zorg’

Woensdag 4 juni wordt gekozen welke student van De Haagse Hogeschool het beste ondernemende idee heeft voor de zorg, tijdens de finale van de student-ondernemerswedstrijd ‘mijn eerste onderneming in de zorg’. De winnaar krijgt € 5.000 om het idee uit te rollen.

‘Mijn eerste onderneming in de zorg is een initiatief van De Haagse HogeschoolDe MauritskliniekenFonds 1818 en Rabobank Den Haag en omgeving. Het initiatief heeft als doel samen Den Haag en omgeving sterker maken. In dit project gaat het om het zoeken naar innovatieve en frisse oplossingen om slim en vernieuwend te ondernemen in de zorg. De afgelopen maanden hebben ondernemende, talentvolle en maatschappelijk betrokken studenten ideeën ingeleverd. Er werd geselecteerd op creativiteit, impact voor de zorg en de patiënt en de ondernemende persoonlijkheid van de studenten zelf.

Op 22 april zijn de drie finalisten gekozen zijn, tijdens de halve finale in het Nutshuis.  De drie finalisten:

·      De studentenpraktijk: huidtherapie betaalbaar maken door een praktijk met inzet van studenten en afstudeerders

·      YoungCare: verzorgen van kleding met klittenband om mensen met een beperking zelfredzaam te maken

·      BUUF: Een app ouderen in conctact met elkaar te brengen en eenzaamheid tegen te gaan

Op 26 mei hebben de finalisten hun finale businessplan ingeleverd. Hierbij zijn ze begeleid door de starterscoördinator van de Rabobank en gecoachd door ondernemers uit de praktijk.

Op 4 juni zullen de studenten in de Finale door middel van pitches hun idee presenteren voor de jury. Deze bestaat uit Boudewijn de Blij, directeur van Fonds 1818, Roy Rempe, directeur van De Mauritsklinieken, Marius Hovius, directeur Rabobank Den Haag en omgeving en Yardena Shitrit, programmadirecteur  van De Haagse Hogeschool. De winnaar krijgt een bedrag van € 5.000.

De finale vindt plaats als onderdeel van het ‘ondernemersplein’ in Sociëteit de Witte op het Plein in Den Haag en vangt om 11.00 uur aan. 

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.