Festivalseizoen in volle gang

Festivalseizoen in volle gang

Als je aan festivals denkt, denk je al snel aan grote festivals met muziekoptredens, maar er zijn ook heel veel kleine festivals waar niet alleen muziek, maar ook theater, poëzie, dans of natuur centraal staan. Allemaal brengen ze mensen samen, om ze te laten genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft.
Om in de stemming te komen, op deze pagina leuke festivals, gesteund door Fonds 1818, die deze zomer in de regio te bezoeken zijn.

 

De juli-editie van het Fonds 1818-Magazine staat in het teken van festivals. Wilt u het gratis kwartaalmagazine ook ontvangen? Meld u dan hier aan.


Varend Corso
2,3,4 augustus 2019
Westland, Delft, Maassluis

Een buitenfestival bij uitstek is het Varend Corso, jaarlijks in het eerste weekend van augustus. Zo’n vijftig met bloemen, groenten en fruit versierde boten varen door Westland, Delft en Maassluis. Maandenlang werken grote groepen vrijwilligers aan de boten. Deze worden fantastisch mooi gemaakt met tomaten, paprika’s, komkommers, rozen, chrysanten en gerbera’s. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de unieke technische kennis van de tuinbouw: halve vliegtuigen worden erop gemonteerd, die bij bruggen kunnen inklappen en weer uitvouwen. Het is, zeker ook dit jaar met het thema WOW, spektakel!

Cultuurfestival Hillegom
Zaterdag 28 september 2019
Hillegom

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar maakt de gemeente Hillegom zich op voor het tweede Cultuurfestival in september. De bibliotheek, de muziekschool, de harmoniekapel en andere kunst- en cultuurorganisaties halen alles uit de kast om de inwoners van Hillegom warm te maken voor het culturele aanbod van de gemeente. Het Fioretti College wordt voor één dag omgebouwd tot inspirerende festivallocatie waar bezoekers kunnen deelnemen aan workshops en genieten van exposities, een informatiemarkt, optredens, eten en drinken.
cultuurfestivalhillegom.nl

Korenfestival Terug naar de Kust
Zaterdag 28 september 2019
Scheveningen

Hoor je de woorden ‘koren’ en ‘Scheveningen’, dan denk je vast aan schuimende zeemansliederen door shantykoren in klederdracht. Maar korenfestival Terug naar de Kust is véél meer dan dat. Folk, pop, rock, black gospel, jazz; alle genres en stijlen komen voorbij op het grootste korenfestival van Den Haag dat dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd door YMCA Scheveningen. Klaargestoomd door een professionele dirigent treden tientallen koren uit de regio op.
terugnaardekust.com

Fokkerhaven Festival
Zondag 29 september 2019
Den Haag

De Binckhorst, het Schipperskwartier en Molenwijk. Het zijn drie Haagse wijken die op papier met elkaar verbonden zijn, maar in de praktijk letterlijk van elkaar gescheiden worden door een water, de Trekvliet. Het nieuwe Fokkerhaven Festival verandert de Trekvliet van een kloof in een brug. In en rondom het water treden talenten uit de wijken op en kunnen bewoners elkaar in een feestelijke sfeer ontmoeten. In een speciaal netwerkprogramma worden studenten van ROC Mondriaan Laak en de Haagse Hogeschool gekoppeld aan inspirerende mensen uit het lokale bedrijfsleven.
fokkerhavenfestival.nl

Poëziefestival Dichter bij de Boerderij
Zaterdag 31 augustus 2019
Midden-Delfland

Van Poot tot Kopland: door de eeuwen is er veel gedicht óver de boerderij. Maar hoe vaak kun je naar poëzie luisteren óp de boerderij? In Midden-Delfland begint het een vruchtbare traditie te worden. Op zaterdag 31 augustus organiseren Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO) en Agrarische Natuurvereniging Vockestaert voor de vierde keer poëziefestival Dichter bij de Boerderij. Hooibergen en boomgaarden in de omgeving van Den Hoorn en ’t Woudt zijn de idyllische podia waarop bekende dichters, lokaal talent en scholieren poëzie van eigen hand voordragen.
vockestaert.nl

Cultureel Zomerfestival 
Zaterdag 31 augustus 2019
Voorburg

Bijna driehonderd talenten uit Leidschendam-Voorburg laten op de laatste dag van augustus zien en horen waarin zij uitblinken. Op en rond het Koningin Julianaplein vindt voor de twintigste keer het Cultureel Zomerfestival plaats, de ‘Uitmarkt’ van Leidschendam-Voorburg. Naast alle amateur zang- en dansoptredens op vier podia is er een informatiemarkt waarop zo’n zestig lokale cultuur- en sportorganisaties een kraam bemannen.
cultureelzomerfestival.nl


Hou deze pagina in de gaten voor meer festivals in onze regio, gesteund door Fonds 1818. Gedurende het festivalseizoen vullen we de pagina aan. 

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.