Festivalseizoen van start

Festivalseizoen van start

Als je aan festivals denkt, denk je al snel aan grote festivals met muziekoptredens, maar er zijn ook heel veel kleine festivals waar niet alleen muziek, maar ook theater, poëzie, dans of natuur centraal staan. Allemaal brengen ze mensen samen, om ze te laten genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft.
Om alvast in de stemming te komen, op deze pagina leuke festivals, gesteund door Fonds 1818, die deze zomer in de regio te bezoeken zijn.

 

Het volgende nummer van het Fonds 1818-Magazine staat in het teken van festivals. Wilt u het gratis kwartaalmagazine ook ontvangen? Meld u dan hier aan.

 

Van Rijn festival
Zaterdag 15 t/m zondag 30 juni 2019
Leiden

“Stel dat Leiden onder water komt te staan en je mag maar één ding redden? Wat kies je en waarom?” Die vraag stelde Stichting Fields of Wonder aan de Leidenaar. Het resultaat, de ‘Wonderkamer van Leiden’, is slechts één van de vele originele onderdelen van het Van Rijn Festival. Het culturele festival in de Leidse regio, met de Oude en de Nieuwe Rijn als stromende inspiratiebron, heeft een bijzonder oog voor mensen die niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen, onder wie leerlingen van speciaal onderwijs.
fieldsofwonder.nl

 

I Love Hip Hop Festival
Woensdag 26 t/m zondag 30 juni 2019
Den Haag

Van Filmhuis Den Haag en PAARD tot de Zwarte Ruiter en de Nieuwe Kerk: vijf dagen lang is Den Haag dé hiphophoofdstad van Nederland. Geen betere organisator van het I Love HipHop Festival dan Aight, de Haagse stichting die sinds 2003 laat zien dat hiphop veel meer is dan een muur versieren of op je hoofd rondtollen. Het festival toont in uiteenlopende events aan dat hiphop jongeren bindt én letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.
ilovehiphop.nl

 

Moods in the Woods
Zaterdag 29 juni 2019
Katwijk aan Zee

Het De Ridderbos is de ‘achtertuin’ van de muziekschool in Katwijk aan Zee en het decor van het cultuurfestival Moods in the Woods. Om deze avontuurlijke natuurlocatie optimaal tot zijn recht te laten komen, staat er meer op het programma dan muziek, dans, theater en poëzie. Zo kunnen alle Katwijkers deelnemen aan een natuurspeurtocht vol grappige en leerzame onderdelen; van tips voor het tegengaan van zwerfafval tot het maken van een kruidenthee en een wandeling over het blotevoetenpad.
bit.ly/moodsforwoods

 

Zeeheldenfestival
Woensdag 10 t/m zondag 14 juli 2019
Den Haag

“Het grootste buurtfeestje van Den Haag.” Met deze woorden kondigen de organisatoren zelf hun Zeeheldenfestival aan. Het is een treffende omschrijving van een jaarlijks festival dat weliswaar is uitgegroeid tot een groot en professioneel evenement, maar dat de saamhorigheid van een wijkfeest heeft behouden. Bewonersorganisatie De Groene Eland brengt voor de 39e keer bewoners, organisaties en bedrijven uit het Haagse Zeeheldenkwartier samen. Zij zetten zich in voor een vijfdaags muziek-, kunst-, dans- en straattheaterfestival dat aan vele aanstormende Haagse talenten een podium biedt. 
zeeheldenfestival.nl

 

Gooi maar in mijn pet Festival
Zaterdag 13 juli 2019
's Gravenzande

Talent, lef, een publiek en een pet. Dat zijn de vier ingrediënten voor deelname aan het festival dat alleen al vanwege de naam alle aandacht verdient. Voor één middag in het jaar roepen de organisatie Vitis Welzijn en betrokken buurtbewoners iedereen uit het Westland op om hun kunsten te vertonen in het centrum van ’s-Gravenzande. Van een miniconcert door een singer-songwriter tot het grappenvuur van een comedian; de bezoekers zullen alle optredens juichend omarmen en belonen met een bijdrage in de rondgaande pet.
bit.ly/gooimaarinmijnpet

 

Schilderswijk Festival
Zaterdag 13 juli 2019
Den Haag

Uiteraard is het voor elke wijk in een stad fijn als je met een festival kunt laten zien waar jouw wijk voor staat, hoe bevlogen en actief de bewoners zijn en hoe bruisend het er is. Het negatieve imago waar de Haagse Schilderwijk helaas nog steeds tegen op moet boksen, maakt dit gezellige wijkfestival extra waardevol. In en om het Vermeerpark kan iedereen genieten van optredens, workshops, een braderie én sportactiviteiten, waaronder officiële bokswedstrijden onder toeziend oog van de Nederlandse Boksbond.
schilderswijk.nl

 

Werfpop
Zondag 14 juli 2019
Leiden

Werfpop is het grootste popfestival van de Leidse regio, met op het programma een mix van lokaal, regionaal en landelijk bekende artiesten. Ooit ontstaan in het Van der Werfpark vindt het festival nu al ruim tien jaar plaats in stadspark de Leidse Hout. De bezoekersaantallen zijn sinds de verhuizing flink toegenomen, maar één ding is hetzelfde gebleven: vrijwilligers met een kloppend hart voor cultuur en voor de stad Leiden organiseren het festival. Werfpop wordt steeds duurzamer, met dit jaar onder meer de inzet van een ‘Green Battery’ voor de stroomvoorziening.
werfpop.nl

 

Hou deze pagina in de gaten voor meer festivals in onze regio, gesteund door Fonds 1818. Gedurende het festivalseizoen vullen we de pagina aan. 

Deel met:

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.