Bewonersinitiatieven voor een mooiere buurt!

Iedereen met een plan om de straat, de wijk of de wereld om ons heen een beetje mooier te maken kan daarbij hulp krijgen van Fonds 1818. Groepjes enthousiaste bewoners kunnen een donatie van maximaal 1.500 euro aanvragen. We noemen dat een bewonersinitiatief.

Voor de ronde van 1 augustus hebben we weer veel mooie initiatieven binnen gekregen. Veelal op het gebied van meer groen in de wijk of het creeëren van een meer duurzame leefomgeving. Zo worden er de komende tijd in verschillende wijken in de regio moestuintjes aangelegd, regentonnen geplaatst en buurtfeesten georganiseerd.

Maar bij een bewonersinitiatief kunt u ook verder denken dan de groenvoorziening in de buurt. Zo wordt er, mede dankzij Fonds1818, op 31 oktober het jaarlijks terugkerende Halloweenfeest 'Den Horror' georganiseerd in Den Hoorn. Dit jaar natuurlijk volledig Coronaproof.

In Leiderdorp wordt er begin september, naar aanleiding van een bewonersinitiatief aanvraag, een nieuwe speeltuin geplaatst voor de allerkleinste tussen de 1 en 6 jaar. Op deze manier wordt een mooie speelplek geboden en een sociale plek gecreeërd voor de buurt met een meer sociale verbinding tussen jonge ouders en hun kinderen.

Vier keer per jaar behandelen we de aanvragen voor bewonersinitiatieven. Zorg dat uw plan vóór de sluitingsdatum bij ons binnen is. De volgende ronde sluit op 1 november 2020. Kijk op https://www.fonds1818.nl/aanvraag-indienen/bewonersinitiatieven voor meer informatie over de bewonersinitiatieven.

Compilatie van het Scheveningse buurtbewonersinitiatief 'Minder grijs, meer Groen' onder leiding van Esther Blom

U bent hier