Bijen in de Buurt werkt aan bijvriendelijke linten vanuit de steden Leiden, Alphen en Zoetermeer naar het Land van Wijk en Wouden. Doel is door het planten van bijvriendelijke planten een netwerk te maken van bijenlandschap waar bestuivende insecten genoeg voedsel en onderdak kunnen vinden. 

Bijen in de Buurt

Het is niet langer mogelijk u aan te melden voor het programma Bijen in de Buurt

 

LET OP: DIT PROGRAMMA IS ALLEEN BESTEMD VOOR GESELECTEERDE STRATEN LANGS DE BIJENLINTEN.

 

Een soort ecoducten voor bijen zou je het kunnen noemen, het netwerk van voldoende voedsel (bloemen) en nestgelegenheid dat in het Land van Wijk en Wouden en rondom Leiden moet ontstaan voor bestuivende insecten. Een bijenlandschap waaraan heel veel partijen samen werken. Dat is nodig, want het gaat niet goed met de bij. Een bijenlandschap helpt niet alleen de bij. Het is ook goed voor de biodiversiteit en voor onze voedselproductie, én het ziet er aantrekkelijk uit.

Help mee het lint te vormen - Maak uw erf, tuin of balkon bijvriendelijk

Ook úw voortuin, geveltuin, schoolplein, bedrijfsterrein, sportveld, moestuin of erf kan een schakeltje zijn in deze levensaders voor bijen. U kunt bij ons planten, zaden of bollen bestellen.

Woont u langs een van de linten dan stellen Fonds 1818 en de Provincie Zuid-Holland planten, bollen of zaden gratis ter beschikking. Iedere inwoner langs de linten krijgt hierover thuis bericht. Bestellen kan dan via deze website.

>> Meedoen

Woont u niet langs een van de linten, dan moedigen wij u natuurlijk aan om uw omgeving bijvriendelijk te maken. Hoe dat kan vindt u op deze website. Helaas kunnen we dan niet de kosten dragen.

Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland stellen planten en kennis beschikbaar om dit netwerk van bijenlandschap te ontwikkelen. Stichting Land van Wijk en Wouden voert het programma uit. Bijen in de Buurt loopt in 2015 en 2016.

U bent hier