Bewonersinitiatieven: 3 aanvragers, 4 deadlines, 6 bedragen

Kleine coronahulp

Bewoners die initiatieven nemen om hulp te bieden in de coronacrisis en daarvoor een financiele bijdrage nodig hebben, kunnen die aanvragen via kleinecoronahulp.nl. Het gaat om projecten die zich richten op kwetsbare mensen, eenzaamheid tegen gaan of hulp bieden aan mensen die in de problemen komen bijvoorbeeld door het sluiten van de voedselbanken.

Via Kleine coronahulp kunnen we bewonersinitaitieven snel behandelen zodat je snel aan de slag kan.

Kleine coronahulp is een samenwerking tussen verschillende fondsen waaronder Fonds 1818 en wordt uitgevoerd door de Haella Stichting.

Heb je een bewonersinitiatief dat niet te maken heeft met coronahulp, volg dan onze normale procedure. 

Bewonersinitiatieven

Hebt u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk, maar geen geld? Fonds 1818 helpt u graag! Wij geven donaties van 250 tot 1.500 euro aan bewonersinitiatieven die het verschil maken. Voor een bewonersinitiatief van Fonds 1818 hoeft u geen stichting of vereniging te hebben. Iedereen kan meedoen, mits u met z’n drieën bent.

Samen een moestuin aanleggen en onderhouden, jongeren die ouderen mee op pad nemen, met de hele wijk muziek maken: Fonds 1818 omarmt bewonersinitiatieven die de wereld een beetje socialer, groener, creatiever, sportiever en inclusiever maken. Iedereen met een klein idee én een groot hart voor een betere samenleving is welkom om een aanvraag in te sturen.

Hoe werkt het? 

• Dien de aanvraag in voor één van de vier deadlines: 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november. 
• Vul het speciale aanvraagformulier in op onze site.
• Selecteer het bedrag dat u voor het uitvoeren van uw bewonersinitiatief nodig hebt. U kunt kiezen uit zes bedragen tussen de 250 en 1.500 euro.
• Stuur het plan in met minimaal drie enthousiaste initiatiefnemers (inclusief uzelf).

Bekijk onderstaande video voor meer en ga naar fonds1818.nl/bewonersinitiatieven voor alle informatie over de nieuwe procedure en de deadlines.

 

U bent hier