Bewonersinitiatieven

U hebt een idee om de omgeving beter, veiliger, gezelliger of nuttiger te maken, maar door gebrek aan tijd of ervaring verdwijnt het naar de achtergrond. Fonds 1818 kan helpen. Niet alleen met de bekende donatie, maar ook met kennis en kunde om van mooie ideeën goede uitvoerbare plannen te maken.

Niet alleen stichtingen en verenigingen maar ook groepjes betrokken inwoners van de regio kunnen samen een aanvraag voor een donatie indienen. We noemen dit bewonersinitiatieven. U bent met minimaal drie initiatiefnemers, er is geen sprake van personeelskosten en het gevraagde bedrag is niet hoger dan € 3.000.

Spreekuren
Wilt u eerst een adviseur spreken? Dat kan. Elke donderdag tussen 12.30 - 14.30 uur houden we open spreekuren in Het Nutshuis. Adres: Riviervismarkt 5, Den Haag. Kijk hier voor meer informatie over onze spreekuren.

Trainingen
Jaarlijks organiseren we trainingen die kunnen helpen bij het indienen van aanvragen, het opstellen van begrotingen of bij het creëren van bekendheid voor jullie initiatief. Kijk hier voor ons trainingsaanbod.

Inspiratie
Lees hier welke bewonersinitiatieven anderen organiseerden en raak geinspireerd.

Aanvraag indienen
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kunt u via onderstaand formulier een aanvraag blijven indienen bij Fonds 1818.

Dien het plan in via dit online formulier. Deze kan niet tussentijds worden opgeslagen. Als het nodig is kunt u het plan eerst in een tekstverwerkingsprogramma, zoals Word, uittypen.

U bent hier