Training Vrijwilligerswerving

De training Vrijwilligerswerving helpt je op weg bij het vinden en binden van vrijwilligers. Je leert hoe je vrijwilligers werft en hoe je selecteert welke het beste bij jouw organisatie passen. Ook leer je hoe je vrijwilligers betrokken en gemotiveerd houdt.

Veel projecten die Fonds 1818 steunt komen alleen van de grond door de inzet van vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat je voor jouw organisatie de juiste vrijwilligers weet te vinden. Mensen die het beste passen bij jullie werksfeer, ambities en werkwijze. Die zich verbonden voelen met de organisatie en daarom graag de handen uit de mouwen steken en het liefst nooit meer weggaan. 

Het werven van vrijwilligers begint bij het goed in beeld krijgen van jouw organisatie: welke kernwaarden wil je uitdragen, wat voor type mensen passen daarbij? De deskundigen van de SESAM Academie helpen je om hier antwoord op te krijgen. Ze geven je in deze training de beste manieren mee om mensen bij je organisatie te betrekken. Dat doen ze onder andere door de DISC-methode toe te passen. Die laat zien welke gedrags- en communicatievoorkeursstijlen een organisatie heeft. Met inzichten uit onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), een handig wervingsmodel en het vrijwilligerskwadrant, leer je over verschillende typen mensen, waarom mensen vrijwilligerswerk willen doen en waarom ze soms willen stoppen. Je krijgt relevante feiten mee om te gebruiken in jouw vrijwilligersbeleid.

Na afloop van de training Vrijwilligerswerving weet je…

  • wat iemand ertoe brengt om vrijwilliger te worden voor jouw stichting of vereniging;
  • hoe je werft en selecteert;
  • hoe je zorgt dat jouw vrijwilligers betrokken en gemotiveerd blijven.

Voor wie?

De training is bedoeld voor (bestuurs)leden van stichtingen en verenigingen in onze regio die geen of weinig ervaring hebben met het werven van vrijwilligers, maar die wel de ambitie hebben om zoveel mogelijk met vrijwilligers te werken.

Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training.

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie twee deelnemers toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Door wie?

Deze training wordt gegeven door de adviseurs van de SESAM Academie, een samenwerkingspartner van Fonds 1818. De SESAM-adviseurs zijn maatschappelijk betrokken professionals en zelf gemotiveerde vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en daardoor uit ervaring spreken.

Verhinderd? Laat het ons weten!

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren.

Logische volgorde

Er zit een duidelijke opbouw in de informatie die we in onze trainingen geven. Heb je de tijd om meerdere trainingen bij ons te volgen, dan raden wij je van harte aan om deze volgorde aan te houden: 

  1. Fondsenwerving
  2. Projectplan schrijven
  3. Projectmanagement
  4. Projectfinanciën

De trainingen Vrijwilligerswerving, Krachtig bestuur en Crowdfunding kun je willekeurig volgen.

Per training moet je je apart aanmelden. Ga naar ons overzicht van activiteiten en bekijk per training op welke dag het jou uitkomt om deel te nemen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

do 5 oktober,

 

19:00 - 21:30 uur

,

 

Het Nutshuis - Riviervismarkt 5 Den Haag

Training Vrijwilligerswerving