Training Krachtig bestuur

Ben je een nieuw bestuurslid bij een stichting of vereniging en heb je behoefte aan wat handvatten? Of ben je juist al gesetteld in een bestuur, maar kun je een opfrisser gebruiken? In beide gevallen zit je goed bij onze training Krachtig bestuur! 

Het is niet eenvoudig om een vereniging of stichting te besturen. In de training Krachtig bestuur wisselen we leerpunten met elkaar uit, waardoor je jouw eventuele bestuurlijke problemen beter kunt aanpakken. 

Na afloop van de training Krachtig bestuur weet je ... 

 • hoe je concrete doelen stelt voor jullie organisatie;
 • om te gaan met teamvorming en efficiënte taakverdeling;
 • hoe je leden en vrijwilligers geïnformeerd en tevreden houdt;
 • hoe je een passend inhoudelijk beleid maakt;
 • hoe je voor een goede structuur zorgt;
 • hoe je bestuurlijke problemen voorkomt;
 • hoe je effectief communiceert.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in onze regio

Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training.

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Door wie? 

Deze training wordt gegeven door de adviseurs van de SESAM Academie, een samenwerkingspartner van Fonds 1818. Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. 

Verhinderd? Laat het ons weten!

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren.

Logische volgorde

Er zit een duidelijke opbouw in de informatie die we in onze trainingen geven. Heb je de tijd om meerdere trainingen bij ons te volgen, dan raden wij je van harte aan om deze volgorde aan te houden: 

 1. Fondsenwerving
 2. Projectplan schrijven
 3. Projectmanagement
 4. Projectfinanciën

De trainingen Vrijwilligerswerving, Krachtig bestuur en Crowdfunding kun je willekeurig volgen.

Per training moet je je apart aanmelden. Ga naar ons overzicht van activiteiten en bekijk per training op welke dag het jou uitkomt om deel te nemen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

do 30 november,

 

19:00 - 21:30 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Krachtig bestuur