Pop-up 1818 in Wassenaar

Fonds 1818 trekt erop uit om onze aanvragers en partners in de regio te ontmoeten, ondersteunen en inspireren. Zes tot acht keer per jaar strijken we neer in één van de negentien gemeenten uit onze regio, waar we bijeenkomsten en workshops organiseren. Ben jij actief voor een vrijwilligersorganisatie of zet je je met buurtgenoten in voor een betere samenleving? Graag tot ziens in jouw gemeente!

Werk jij voor een vrijwilligersorganisatie of ben je als buurtbewoner actief in de gemeente Wassenaar? Kom dan op dinsdagavond 4 oktober naar Pop-up 1818 in theater Warenar! Van 19.15 tot 21.45 uur vertellen Fonds 1818 en Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) je alles over het aanvragen van geld voor je project en het vinden en binden van vrijwilligers. 

Tips van aanvragers en fondsen

Met welke plannen kun je precies geld aanvragen bij Fonds 1818 en hoe gaat dat aanvragen in zijn werk? Hoe hebben andere initiatiefnemers uit Wassenaar het aangepakt en welke mooie projecten heeft dit opgeleverd? Welke fondsen zijn naast Fonds 1818 actief in Wassenaar en welke soort projecten steunen zij? Diverse gasten geven in korte interviews antwoorden op deze vragen. 

Presentaties ‘Fondsenwerving’ en ‘Vrijwilligerswerk anno nu’

Aansluitend zijn er twee presentaties. In haar presentatie ‘Fondsenwerving’ vertelt Fonds 1818-adviseur Carien Janssen van Raay je beeldend hoe de fondsenwereld in elkaar steekt en waaraan een goede donatieaanvraag moet voldoen. Jolande de la Rambelje van VCW deelt de laatste (wetenschappelijke) inzichten rond ‘Vrijwilligerswerk anno nu’: moeten organisaties het over een andere boeg gooien, en zo ja, hoe pak je dit dan aan?    

Ga in gesprek met onze adviseurs

Heb je vragen of wil je gewoon eens met ons kennismaken? Tijdens de afsluitende borrel staan de adviseurs van Fonds 1818 en medewerkers van VCW voor je klaar. Alle vragen zijn welkom! De borrel biedt ook volop de mogelijkheid om met de andere gasten en bezoekers in gesprek te gaan. Onder hen de adviseurs van Fonds Wassenaar, Fit in Wassenaar, het Rabo Impactfonds en de SESAM Academie.

Programma Pop-up 1818 

19.00 uur Inloop
19.15 uur Introductie Fonds 1818 en VCW, tips van aanvragers en andere fondsen uit Wassenaar
19.50 uur Pauze
20.00 uur Presentatie ‘Fondsenwerving’ door Fonds 1818
20.25 uur Presentatie ‘Vrijwilligerswerk anno nu’ door VCW
20.50 uur Borrel
21.45 uur Einde

 

Locatie

Warenar
Kerkstraat 75
2242 HE Wassenaar

Komt 4 oktober niet uit?

Kun je op 4 oktober niet naar theater Warenar komen, maar wil je wel graag een vraag stellen of je project voorleggen? Dat kan! Op donderdag 13 oktober zitten Carien Janssen van Raay (Fonds 1818), Jolande de la Rambelje (VCW) en een adviseur van Fonds Wassenaar tussen 19.00 en 21.00 uur voor je klaar op het VCW-kantoor (Van Heeckerenstraat 2).

Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenwandelen en naar het spreekuur vragen. 

 

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.