Pop-up 1818 in Pijnacker-Nootdorp

Zes tot acht keer per jaar strijken we met Pop-up 1818 neer in één van de negentien gemeenten uit onze regio. In deze bijeenkomsten ontmoeten, ondersteunen en inspireren we onze aanvragers en partners.

Werk jij voor een vrijwilligersorganisatie of ben je als buurtbewoner actief in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw of Oude Leede? Kom dan op maandagavond 5 juni naar Pop-up 1818 in het clubhuis van Scouting Nootdorp. Van 19.00 tot 21.30 uur kom je meer te weten over het aanvragen van geld voor je maatschappelijke project en het vinden en binden van vrijwilligers. We organiseren de avond samen met Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP).

Geld nodig voor je project? Ontdek de mogelijkheden

Met welke plannen kun je precies geld aanvragen bij Fonds 1818 en hoe gaat dat aanvragen in zijn werk? Hoe hebben andere initiatiefnemers uit Pijnacker-Nootdorp het aangepakt en welke adviezen kunnen zij je meegeven? Diverse gasten, onder wie projectadviseur Vanessa Verhoeven, geven in korte interviews antwoorden op deze vragen. 

Hoe vind je goede vrijwilligers? SWOP geeft tips

Vind je het lastig om goede vrijwilligers te vinden of om ze betrokken en gemotiveerd te houden? Het Vrijwilligers Informatiepunt van SWOP helpt je graag op weg. Coördinator Lucia Visser praat alle Pop-upbezoekers kort bij over vrijwilligerswerk en -werving in de gemeente en geeft je een paar tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. Van de mogelijkheden van de digitale Vacaturebank tot de ‘customer journey’ van nieuwe vrijwilligers.

De checklist-coach: professionaliseer je projectplan in tien minuten 

Zonder goed opgezet projectplan en een heldere begroting kun je geen geld aanvragen. Het is dus belangrijk dat je dit onderdeel van fondsenwerving goed in de vingers hebt. Ben je benieuwd of jouw projectplan alle benodigde onderdelen bevat? In het scoutingclubhuis kijkt trainer Monique van Hees graag tien minuten met je mee. Van een eerste opzet tot een aanvraagklaar plan inclusief begroting; alle documenten zijn welkom. Let op: Monique geeft geen inhoudelijk advies over projecten en donaties. 

Ga in gesprek met onze adviseurs

Wil je weten of je met jouw idee bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent of wil je gewoon eens met ons kennismaken? Tijdens de afsluitende borrel staan onze adviseurs voor je klaar. Alle vragen zijn welkom. De borrel biedt ook volop de mogelijkheid om met de andere gasten en bezoekers in gesprek te gaan, onder wie de adviseurs van de SESAM Academie en medewerkers van SWOP en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

Programma

19.00 uur Inloop
19.15 uur In gesprek met Fonds 1818 en aanvragers
20.00 uur Vrijwilligers Informatiepunt van SWOP: tips en trends
20.15 uur Borrel, netwerken en checklist-coach
21.30 uur Einde

Locatie

Scouting Nootdorp 
Laakweg 2c
2631 PJ Nootdorp

Speciaal spreekuur op 21 juni

Kun je op 5 juni niet naar Pop-up 1818 komen, maar wil je wel graag een vraag stellen of je plan voorleggen? Dat kan! Op woensdagmiddag 21 juni zit Fonds 1818-adviseur Vanessa Verhoeven tussen 15.00 en 17.00 uur voor je klaar op de SWOP-locatie Oostlaan (adres: Oostlaan 25 in Pijnacker). Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen en naar het spreekuur van Fonds 1818 vragen.
 

Dit is het werkgebied van Fonds 1818

Bekijk de regiokaart

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.