Eerste Hulp bij Organiseren

De allerlaatste editie van Eerste Hulp bij Organiseren komt eraan! We vertellen je alles over fondsenwerving, subsidieregelingen, professionaliseren van vrijwilligersorganisaties. Én je kunt meedoen met het grote Eerste Hulp bij Organiseren-spel. Dus zit je bij een Haagse stichting of vereniging of staan jullie op het punt er een op te richten? Kun je wat informatie en advies gebruiken? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op woensdag 27 oktober.

Laatste editie Eerste Hulp bij Organiseren

Vier keer per jaar organiseerde Bureau Graswortel samen met Fonds 1818 het programma Eerste Hulp bij Organiseren. Vrijwilligersorganisaties in Den Haag kregen hier ondersteuning bij alle zaken waar zij tegenaan lopen: het schrijven van projectplannen, begrotingen, verantwoordingen, maar ook het bouwen van een website en het inzetten van (sociale) media.
Na vier jaar gaat het programma stoppen en ter afsluiting organiseren we een laatste editie op woensdag 27 oktober in Theater De Vaillant in Den Haag.

Volg één van de drie presentaties

Op de avond kun je één van de drie presentaties volgen door PEP Den Haag, Fonds 1818 of de SESAM academie. Bij elke presentatie is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Geef in het formulier onderaan deze pagina op welke presentatie je volgt.

PEP over nieuwe subsidieregelingen in Den Haag

De gemeente Den Haag heeft een aantal nieuwe subsidieregelingen. PEP Den Haag vertelt welke dat zijn en hoe je daarvoor in aanmerking komt. En omdat aanvragen soms best lastig kan zijn, helpen zij ook bij het opstellen van een aanvraag die kans maakt op toekenning.

Fonds 1818 over het aangescherpte donatiebeleid

Met ingang van 1 januari 2021 is het aangescherpte beleid van Fonds 1818 van kracht. De adviseurs van Fonds 1818 vertellen wat de belangrijkste wijzigingen in het beleid zijn. Waar moeten mensen op letten wanneer ze een aanvraag willen doen? Past het bij de kernwaarden en aandachtsgebieden van het fonds?

SESAM academie helpt vrijwillige besturen op weg

Staan jullie op het punt om een stichting op te richten? Dan is het fijn om ervaren mensen naast je te hebben die alles weten over het maken van statuten, een meerjarenbeleidsplan en álles wat er komt kijken bij de oprichting. De SESAM-adviseurs nemen je bij de hand. Zij bevorderen de kwaliteit en professionaliteit van vrijwilligersorganisaties en helpen ze toekomstbestendig te maken.

We hebben bewonersorganisaties, etnische zelforganisaties, moestuinbouwers, de zeekadetten, sportverenigingen en hobbyclubs voorbij zien komen.
Bureau Graswortel

Praat verder met een adviseur van Fonds 1818

Tijdens de borrel kun je napraten met een van de adviseurs van Fonds 1818: Irene Davids of Michel Nivard. Beide adviseurs kennen de stadsdelen in Den Haag goed en weten antwoord te geven op alle vragen die te maken hebben met het organiseren en bekostigen van maatschappelijke activiteiten.

Programma

19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening en het Eerste Hulp bij Organiseren-spel
20.00 uur Presentaties
20.40 uur Borrel

Agenda

wo 27 oktober,

 

19:00 - 21:30 uur

,

 

Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120 Den Haag

Eerste Hulp bij Organiseren