di 9 maart

De Omdenktank

Bezoek onze online inspiratietalks tijdens lunchtijd!

Projecten die al een tijd in de steigers staan, maar steeds weer worden uitgesteld – of inmiddels zijn afgeblazen. Nieuwe ideeën die niet van de grond komen omdat de uitvoering ervan te onzeker is. Heb je er ook mee te maken? Hoe houd je de moed erin? Wat is nog wél mogelijk? Geeft deze tijd ook nieuwe inzichten waardoor je andere wegen kunt bewandelen? Je hoort het in de Omdenktank: korte online peptalks van uiteenlopende sprekers.

Praktische informatie

#1 Nieuwe maatjes met Joyce de Haan

Of je nu werkt voor een welzijns- of buurtorganisatie, een sportvereniging of maatjesproject: zonder enthousiaste vrijwilligers ben je nergens. Dat deze coronatijd juist ook tot verrassende contacten kan leiden, hebben Joyce de Haan en haar collega’s van Stichting Jong Perspectief afgelopen zomer ervaren. Met hun ‘coronaproject’ Vakantiemaatjes – waarbij kinderen uit kwetsbare gezinnen werden gekoppeld aan vrijwilligers die leuke activiteiten met hen ondernamen – vonden ze een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers kennis te laten maken met hun organisatie.

Wat was hun aanpak? Heeft het geleid tot structurele verbindingen? En kijken ze nu ook anders aan tegen het werven van vrijwilligers voor reguliere projecten? Joyce vertelt het in onze eerste aflevering van De Omdenktank. 

 

Datum:

di 9 maart

Tijd:

12:00 - 12:30 uur

Locatie:

Online | #1 Nieuwe maatjes

Voor wie:

De Omdenktank is er voor alle aanvragers van Fonds 1818 die in coronatijd wel wat omdenkkracht en positiviteit kunnen gebruiken. Spreekt het thema van de aflevering je aan? Luister dan mee!

Let op: na aanmelding krijg je een bevestigingsmail. Die kan terechtkomen in de ongewenste mail- of spambox.

0