De Omdenktank

Bezoek onze online inspiratietalks tijdens lunchtijd!

Projecten die al een tijd in de steigers staan, maar steeds weer worden uitgesteld – of inmiddels zijn afgeblazen. Nieuwe ideeën die niet van de grond komen omdat de uitvoering ervan te onzeker is. Heb je er ook mee te maken? Hoe houd je de moed erin? Wat is nog wél mogelijk? Geeft deze tijd ook nieuwe inzichten waardoor je andere wegen kunt bewandelen? Je hoort het in de Omdenktank: korte online peptalks van uiteenlopende sprekers.

Elke maand vertelt een gast hoe hij of zij door om te denken een positieve draai aan een vastgelopen project wist te geven óf tot een heel nieuw idee is gekomen. De gedeelde ervaringen geven je hopelijk het inzicht en de energie om moedig voorwaarts te gaan. Misschien heb je zelf tips over het thema van die middag? Deel ze in de sessie met de andere online bezoekers!

We organiseren de Omdenktank tijdens lunchtijd. Dus: pak je boterham, kop thee of andere lekkere lunch erbij en log in!

Dinsdag 6 juli
De Omdenktank #5  'Door één deur'

Hoe breng je weer groepen samen als mensen verschillend omspringen met de versoepelingen? Deze vraag leggen we op tafel in de voorlopig laatste aflevering van de Omdenktank op dinsdag 6 juli. Geen Fonds 1818 zonder de vele sociale projecten die helemaal draaien om het verbinden van (vaak kwetsbare) mensen die wel wat steun en gezelligheid kunnen gebruiken. Precies een maand na het heropenen van alle buurt- en wijkcentra maken we een eerste balans op: hoe leiden de initiatiefnemers alles in goede banen? Hoewel er vanuit de overheid officiële handleidingen zijn voor een veilige heropening, laat persoonlijk gedrag zich natuurlijk niet helemaal sturen. Waar de ene deelnemer of vrijwilliger wellicht vindt dat alles weer kan, zal de andere voorzichtiger en misschien zelfs nog wat angstig zijn. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Welke houdingen nemen de initiatiefnemers aan? Kunnen zij hun aanpak aanraden of zijn ze juist op zoek naar goede adviezen? En hoe kijkt een gedragswetenschapper naar dit alles? Je hoort het in de Omdenktank! 

Agenda

di 6 juli,

 

12:00 - 12:30 uur

,

 

Online | #5 Door één deur

De Omdenktank