Gangmakers van Fonds 1818

Fonds 1818 heeft de hulp van betrokken mensen ingeschakeld die veel contact hebben met maatschappelijk actieve jongeren onder de 28 jaar. We noemen ze Gangmakers. De Gangmakers helpen de jongeren bij het opzetten van hun plannen. Ze geven tips en advies, delen hun kennis en ervaring en keren namens Fonds 1818 donaties uit.

Veel jongeren weten creatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen, maar hebben niet altijd de juiste tools in handen om hun ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen, je moet weten bij welke instanties je kunt aankloppen voor financiële hulp én je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. 

De Gangmakers van Fonds 1818 helpen! Zij zijn geselecteerd op basis van hun maatschappelijke betrokkenheid, de connectie met hun stad, hun leiderschapskwaliteiten en het feit dat ze zelf ook jong zijn. Ze staan de jongeren gedurende het hele proces bij. Zo stimuleren ze hen bij het bepalen van de goede richting, scherpen ze concepten aan en brengen ze de juiste mensen aan tafel.

Onze huidige Gangmakers zijn Achraf Abba van Stagehuis Schilderswijk, David Schoch van PIP Den Haag, Thais Bakker van STAD Delft en Matthijs van der Hoorn van STAD Leiden.

Plan pitchen

Ongeveer vier keer per jaar organiseren de Gangmakers events waar jongeren onder de 28 jaar hun plannen kunnen pitchen. Per goed idee keert een Gangmaker maximaal 1.500 euro uit, gedoneerd door Fonds 1818 en bestemd voor de uitvoering van het plan. Kijk op bovengenoemde websites om te weten wanneer er een event plaatsvindt.

De pitches leverden al veel mooie projecten op, waaronder de campagne Onder mijn Vleugels voor jonge mantelzorgers en diverse evenementen van FEL, een groep jonge Leidse vrouwen met een kloppend hart voor feminisme en emancipatie. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Gangmakers en de mogelijkheden voor jonge initiatiefnemers? Neem dan contact op met onze adviseur Vanessa Verhoeven

Dit is het werkgebied van Fonds 1818

Bekijk de regiokaart