Veelgestelde vragen groep 8 eindmusicalregeling

Heb je een vraag over onze donatieregeling voor eindmusicals van groep 8? Misschien vind je het antwoord tussen de veelgestelde vragen op deze pagina.

Kan Fonds 1818 adviseren of bemiddelen bij de keuze voor een theater?

Fonds 1818 adviseert of bemiddelt niet bij de keuze voor een theater. Het is aan de scholen zelf om te zoeken naar het podium dat het beste past bij de vorm en uitvoering van de musical.

Welke theaters vallen onder de noemer non-profit?

Theaters en schouwburgen zijn over het algemeen gesubsidieerde instellingen en hebben vaak een stichting als rechtsvorm. Bij twijfel geeft de website van de betreffende instelling meestal uitsluitsel, bijvoorbeeld onder de submenu’s ‘Over ons’ of ‘ANBI’. Je kunt het natuurlijk ook gewoon even navragen bij het theater dat je op het oog hebt.

Moet de schooldirecteur de aanvraag zelf indienen of mag de aanvraag ook namens hem of haar worden ingediend, bijvoorbeeld om de directeur te ontlasten?

De aanvraag mag best door iemand anders van de school worden ingediend, als de naam van de directeur maar wordt ingevuld en de directeur beschikbaar is voor alle formele correspondentie na de beoordeling en toekenning van de donatie. Fonds 1818 doneert geld aan een rechtspersoon, dus we willen de school(directeur) kunnen aanspreken op alles wat verband houdt met de aanvraag. 

Steunt Fonds 1818 een eindmusical in een theater met live publiek wanneer deze voorstelling tegelijkertijd wordt gestreamd naar huiskamers?

Ja, maar geoffreerde kosten die samenhangen met de videostream vergoedt Fonds 1818 niet.

Steunt Fonds 1818 een eindmusical die deels live op het podium en deels via film wordt gepresenteerd?

Ja, maar geoffreerde kosten die samenhangen met het maken en vertonen van de film vergoedt Fonds 1818 niet.

Welk donatiebedrag is er per groep en per voorstelling beschikbaar?

Fonds 1818 bepaalt het maximale donatiebedrag op basis van de meegestuurde offerte van het theater. We communiceren vooraf geen specifieke donatiebedragen, omdat offertes sterk van elkaar kunnen verschillen, afhankelijk van de gekozen locatie. Fonds 1818 houdt bij het bepalen van het donatiebedrag rekening met het aantal groepen 8 binnen een school dat een eigen musical opvoert én met het aantal voorstellingen dat een school voor een live publiek (bestaande uit familie en bekenden) speelt.

Wat is de uiterste datum waarop een aanvraag binnen moet zijn?

In onze voorwaarden staat het volgende: “De uitvoering vindt op zijn vroegst veertien dagen na het indienen van de aanvraag plaats”. Dat is de enige voorwaarde die verband houdt met de indientermijn. 

Kan ‘de geldpot’ op een gegeven moment leeg raken?

Nee, alle scholen die gebruik willen maken van deze regeling en voldoen aan de voorwaarden, ontvangen een bijdrage.