Crowdfunding

Heb je een crowdfunding-campagne opgezet voor de financiering van jouw project en sluit je plan aan bij de maatschappelijke doelen van Fonds 1818? Dan kunnen we je misschien op weg helpen met een bijdrage aan je campagne. 

Crowdfunding kan een heel effectief middel zijn om in korte tijd de financiering voor je project rond te krijgen. Bij crowdfunding draait het niet alleen om geld, maar ook om het activeren van een betrokken achterban die niet zelden meehelpt met de uitvoering van het plan. Dat aspect spreekt Fonds 1818 erg aan. Wij steunen crowdfunding-campagnes voor maatschappelijke projecten in onze regio.

Voorwaarden

Wij kunnen donatieaanvragen voor crowdfunding-projecten alleen in behandeling nemen wanneer deze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het plan sluit aan bij de algemene voorwaarden voor aanvragen door organisaties.
  • De crowdfunding-campagne vindt plaats op een officieel platform, zoals Voor je Buurt.
  • Op het moment van indienen loopt de crowdfunding-campagne nog minimaal vier weken door.
  • De aangevraagde donatie bij Fonds 1818 is niet hoger dan 40% van het streefbedrag van de campagne.

Donatie aanvragen

Je kunt een aanvraag voor je crowdfunding-project indienen met het digitale aanvraagformulier voor organisaties. In het bij te voegen projectplan geef je aan dat het om ondersteuning van een crowdfunding-project gaat.

Voorbeelden van platforms

Voor je crowdfunding-campagne kies je uiteraard het platform dat aansluit bij het soort project dat je opzet. Fonds 1818 steunt onder andere projecten van Voor je Buurtvoordekunst en Crowdfunding VoorNatuur.

Training Crowdfunding 

Wil je meer weten over het opzetten van een succesvolle campagne en ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Volg dan onze training Crowdfunding

Dit is het werkgebied van Fonds 1818

Bekijk de regiokaart