Natuur & Milieu

Op een tijdelijk braakliggend stuk grond, nabij een verzorgingshuis, wordt een gemeenschappelijke tuin gerealiseerd. Het stuk grond zal onder meer worden ingericht met een terras, een grasveld, een moestuin, een pluk- en kruidentuin met wilde vegetatie van laag gesnoeid gras en moestuinbakken op rolstoelhoogte, alsmede met een natuurlijke speeltuin. Verschillende omwonenden en organisaties zijn betrokken bij de tuin.
Tijdens de Leidse Hooidagen worden stedelingen uitgenodigd om kennis te maken met 't Vogelhoff en de Oostvlietpolder, maar ook met allerlei andere aspecten van natuur, voeding en dieren door middel van activiteiten en demonstraties. Veel activiteiten voor kinderen.
De hobbytuinen Schimmelweg realiseren een klimaat neutraal kippenhok.
Stichting De Hof van Wouw vraagt een bijdrage van € 1.250,00 voor het organiseren van Smaaklessen in de Tuin der Hesperiden van de Hof van Wouw in het kader van de 11de editie van de Week van de Smaak (25 september tot en met 6 oktober 2017). Deze Week van de Smaak heeft tot doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met en te laten genieten van authentieke streekproducten en pure smaken. De lessen worden gegeven voor kinderen van groep 7 & 8 van Haagse basisscholen, bij voorkeur basisscholen in de binnenstad. De Hof hoopt ca. 350 leerlingen te bereiken.
Stichting Groenkracht realiseert de aanleg van de Buurttuin Brahmslaan. In de wijk Buitenhof in Delft wonen veel mensen in hoogbouw. De bewoners hebben behoefte aan een stukje grond om te kunnen tuinieren. Gelukkig is er ruimte voor een nieuwe buurttuin in deze wijk. Gemeente Delft stelt een terrein beschikbaar naast basisschool de Horizon aan de Brahmslaan.
Natuurcentrum Katwijk is vorig jaar opgericht door vrijwilligers. Natuurcentrum Katwijk staat jaarlijks met een tijdelijke huisvesting op het strand met een wisselende tentoonstelling. Het centrum wil de locatie voor bezoekers zichtbaar en toegankelijk maken (binnen en buiten openingstijden) door aanschaf van semipermanent buitenmeubilair.
In Juni 2016 is Ad Naturam na 1,5 jaar planning en overleg met de Gemeente Delft actief begonnen aan het Voedseltuin project met als doelstelling mensen in een achterstandswijk (Buitenhof) te activeren tot participatie, sociale cohesie tot stand te brengen en hen (en de plaatselijke voedselbank) van verse groenten en fruit te voorzien. Maar stadslandbouw heeft nog veel meer aspecten waar men de aandacht op wil richten.
Stichting Zoenen ontwikkeld vijf prototypes van elektrisch vervoer voor de binnenstad. Met behulp van co-creatiessessies worden ondernemers, technici, duurzame organisaties en wijkinitiatieven uitgedaagd mee te bouwen aan alternatief duurzaam vervoer voor de binnenstad van Den Haag. De elektrische vervoermiddelen zijn multi-inzetbaar voor zowel ondernemers als particulieren. Met de donatie van Fonds 1818 moet de haalbaarheid van het businessmodel voor het einde van 2017 aangetoond worden.
Minitiatief, waarbij een omheind prakje in Rijswijk wordt gerealiseerd, waar honden los kunnen lopen. Iin Rijswijk zijn nergens veilige hondenlosloopterreinen.
Stichting Eerlijk Winkelen gaat samen met Shop 'n Style een stand bemannen op de studentenintroductieweken in Den haag en Leiden, de 'Look Good, Do Good' festivaltour. In deze tour ligt de focus op 'Feel Good Fashion', je goed voelen in de kleding die je draagt. De festivalstand biedt ruimte om in gesprek te gaan over kledingkeuze, koopgedrag en de impact van de fast fashion industrie op de wereld. Via infographics worden bezoekers geïnformeerd over de situatie in de kledingindustrie.

Pagina's

Abonneren op RSS - Natuur & Milieu

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.