Investeringen in de missie

MRI staat voor 'Mission Related Investments'. In goed Nederlands laat zich dat vertalen in investeringen in projecten die in relatie staan tot de missie van Fonds 1818.

Sinds 2008 investeert Fonds 1818 in organisaties die projecten uitvoeren met een directe relatie met de missie van het fonds. Een klein deel van het vermogen (5 %) is hiervoor beschikbaar. Op die manier steunt het fonds hen bij het ontwikkelen van  maatschappelijke projecten bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of het behoud van cultureel erfgoed.

Beginnende maatschappelijke ondernemers

Het zijn vaak beginnende ondernemers die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Zij komen niet in aanmerking voor een donatie van Fonds 1818 omdat ze geen stichting of vereniging zijn en vaak een duidelijk winstoogmerk hebben.

Speciaal voor deze groep maatschappelijke ondernemers introduceerde Fonds 1818 de Mission Related Investment. De ondernemer wordt op weg geholpen. Op termijn verwacht het fonds niet alleen inhoudelijk maar ook financieel  rendement.

Wilt u in aanmerking komen voor een MRI, stuur dan een uitgewerkt plan met toelichting naar info@fonds1818.nl. Geef aan dat het gaat om een MRI.

Charles Groenhuijsen interviewt Fonds 1818 bestuurslid Rien van Gendt over Mission Related Investments.

 

Capitool-sessies: Rien van Gendt from Filanthropium on Vimeo.

 

 

Fonds 1818 gaf onder meer een garantie voor een lening aan de TukTuk Factory die elektrische TukTuks in Den Haag laat rijden.

Deel met:

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.