Actuele programma's

Verrijk je Buurt

Altijd al iets willen doen voor je buurt maar is het er nooit van gekomen of wist je niet hoe het aan te pakken? Grijp dan nu je kans en doe mee aan Verrijk je Buurt. Fonds 1818 helpt je met het uitwerken van je idee tot een goed plan via de toolbox, Inspiratie Café's, brainstormsessies of een maatje.

Herfstpremie 2017

U kunt weer meedoen aan de Herfstpremie! Alle inwoners van Leiden en de Duin- en Bollenstreek kunnen tot 20 november plannen indienen en kans maken op prijzen tussen de 500 en 5.000 euro om die plannen uit te voeren. Uitreiking is op donderdag 14 december in het Leidse Volkshuis.

Eerste Hulp Bij Organiseren

Een werkplaats voor stichtingen, verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties

Vlinder Idylles

Idylles zijn bloemrijke plekken in of bij woonwijken die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en mensen. Samen met de provincie Zuid-Holland, IVN en de Vlinderstichting steunt Fonds 1818 de aanleg van deze idylles.

200 jaar Nutsspaarbank en Fonds 1818

In 2018 is het 200 jaar geleden dat de Nutsspaarbank te 's-Gravenhage werd opgericht. Deze bank was de voorloper van Fonds 1818. 

Uit de Rode Cijfers

Uit de Rode Cijfers is een programma van Fonds 1818 in het kader van het 200 jarig bestaan in 2018. Het voorkomen en oplossen van schulden staat centraal.

Programma Pesten

Op alle plaatsen waar groepen kinderen bij elkaar komen, wordt gepest. Om pesten tegen te gaan kunnen scholen een donatie aanvragen tot maximaal € 2.500,-. Voor organisaties in het vrijetijdsdomein zijn er workshops over het voorkomen en tegengaan van pesten.

WIJDOENMEE.NU

Initiatieven voor, door en met vluchtelingen steunen we samen met andere fondsen via de speciale website www.wijdoenmee.nu. 

BuurtCompost

Een gezonde bodem voor gezond voedsel! Buurttuinen leggen composthopen aan waar mensen uit de buurt hun GFT-resten kunnen brengen. Dit wordt gecomposteerd en gebruikt in de tuin. BuurtCompost is een programma voor geselecteerde buurttuinen in de regio van Fonds 1818 in het kader van het Jaar van de Bodem.

Koren Zingen Voor Ouderen

Jaarlijks treden zo'n 370 koren op in 175 zorgcentra in de regio. Fonds 1818 brengt beide partijen samen en geeft koren een vergoeding voor hun optreden.

U bent hier

Deel met: