Intensieve workshop Crowdfunding

Een nieuwe datum volgt z.s.m.
Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag


Heeft u een concreet (cultureel) project waarvoor u geld wilt inzamelen? Wilt u tegelijkertijd meer mensen betrekken bij uw initiatief? Meldt u dan aan voor deze uitgebreide workshop Crowdfunding! Voordekunst, hét crowdfundingplatform voor creatieve projecten, geeft deze workshop. Sinds 2010 werd via voordekunst.nl al meer dan 13,5 miljoen euro gedoneerd.

Wat leer ik?
Deel 1: Doelgroepsessie
Tijdens deze sessie kijken we als eerste samen naar uw achterban. Wie zijn dit, op welke manier kunt u deze mensen bereiken en waar zit dat zo gewilde nieuwe publiek? We bieden u de eerste handvatten om uw doelgroep in kaart te brengen, zodat u dit overzicht verder zelf kunt uitbreiden.

Deel 2: Campagnesessie
Een crowdfundingactie is campagne voeren en hard werken. Om de campagne te laten slagen moeten zoveel mogelijk mensen met uw project in aanraking komen. Voordekunst maakt hiervoor gebruik van Buzz-marketing, waarbij we één groot momentum creëren rondom een campagne. Bij het opzetten van uw plan passen we deze strategie toe op uw campagne. Aan het eind heeft u een schema waarin staat wanneer u wie gaat bereiken, hoe u dat gaat doen en via welk medium. Met het campagneplan bent u klaar om live te gaan!

Voor wie?
Deze cursus is bestemd voor vrijwilligers en bestuursleden van stichtingen en verenigingen die in potentie met succes een aanvraag bij Fonds 1818 kunnen indienen. Fonds 1818 doneert alleen projecten die ten goede komen aan de bewoners in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden en de Bollenstreek. Per organisatie laten wij één deelnemer toe. Ook voor niet-culturele projecten is deze cursus interessant.

Hoe werkt het?
U kunt zich  alleen via deze website inschrijven. Binnen twee weken hoort u per mail of u tot de cursus bent toegelaten. 
Deze cursus bieden wij gratis aan. Wanneer u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een vervanger laten deelnemen aan de workshop. Tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de workshop kunt u zich kosteloos afmelden. Meldt u zich later of niet af, dan brengen wij  ongeacht de reden € 30,- in rekening voor de gemaakte kosten.

Quote deelneemster:

‘Voor een grote crowdfundingcampagne voor Architectuurcentrum Amsterdam wilde ik graag als communicatiemedewerker de juiste kennis opdoen om beslagen ten ijs te beginnen aan de campagne. En dat is meer dan gelukt! Niet alleen krijg je een duidelijk inzicht in het juiste stappenplan om een campagne op te zetten en uit te voeren, ook krijg je heel veel feitjes en weetjes die je nodig hebt om tot een succesvolle campagne te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat alle informatie van je campagne, inclusief filmpje, binnen 2 minuten moet leiden tot donatie?!

 

U bent hier

Deel met: