EnergyParty's

Zonnepanelen, een warmtepomp, led-lampen, energiezuinige apparatuur, vloerisolatie, een HR-ketel, dubbel glas. Er is heel wat mogelijk om je energierekening omlaag te brengen, zo valt te leren tijdens een EnergyParty.

“Als je hoog bent in gasverbruik, dan is isolatie verstandig. Ben je hoog in stroom, neem dan zonnepanelen. En bij een verbouwing altijd vloerverwarming aanbrengen”, adviseert Alexander van de Beek van 070Energiek, initiatiefnemer en begeleider van EnergyParty’s in Den Haag en omstreken. “Om inzicht te krijgen in je eigen verbruik en mogelijke maatregelen om deze naar beneden bij te stellen.” Voor collega’s, vrienden, buren. “We kunnen van elkaar leren, door onze energierekeningen te vergelijken en kennis te delen. Je komt er achter wat je het beste kunt doen: wat past bij je gedrag, woning en portemonnee. Het is onafhankelijk advies. Advies op maat, want ieder huis is anders.”

Tips
Een EnergyParty is niet alleen voor huiseigenaren interessant, ook huurders kunnen er hun voordeel mee doen. “Met gedragsverandering alleen al kan je zeker vijftig procent besparen.” Een aquarium vreet stroom. De wasmachine verbruikt op dertig graden veel minder dan op zestig graden. Ikea verkoopt betaalbare led-lampen én die geven warm licht. Klik een radiator-ventilator aan je verwarming voor meer capaciteit. Het zijn een paar van de vele tips die de revue passeren tijdens een EnergyParty. “Een party kost je niets”, promoot Van de Beek. “Hoe minder je weet, hoe interessanter het is. Maar je komt altijd meer te weten. Binnen twee uur, onder het genot van een wijntje of biertje. Dus als je je huis wilt verduurzamen, ga naar een party!”

070energiek.nl/energyparty

U bent hier

Deel met: