Campagne Minitiatieven van start

Je buurt, je omgeving of de wereld om je heen verbeteren. Dat is de gedachte achter de kleine particuliere initiatieven die Fonds 1818 steunt. Om deze zogenaamde Minitiatieven te stimuleren, doneert het fonds maximaal € 3.000,- per idee. Met een nieuwe campagne en verschillende korte filmpjes wil het fonds meer mensen met goede plannen oproepen om een aanvraag voor een donatie in te dienen.

Fonds1818.nl/minitiatief


Avi Rewat van Fonds 1818 over het idee achter de Minitiatieven. “Steeds vaker kregen wij verzoeken vanuit de samenleving. Gewoon van particulieren. Er zijn zóveel mensen die iets goeds willen doen voor hun omgeving of hun buurt, dat we besloten hebben dit te ondersteunen. Wanneer mensen een leuk plan hebben, dan kunnen ze samen met minimaal twee mede-Minitiatiefnemers een aanvraag indienen. Wij bekijken dan de haalbaarheid en het maatschappelijk nut. Als het bij het fonds past, dan doneren we dus maximaal drieduizend euro.”

In de praktijk blijkt dat heel veel uiteenlopende ideeën bij Fonds 1818 passen. Het afgelopen jaar zagen op deze manier tal van Minitiatieven het levenslicht. Variërend van een jeu de boulesbaan voor ouderen in Zoetermeer tot een buurttheatervoorstelling in Delft. Enkele van deze succesvolle Minitiatieven spelen de hoofdrol in drie korte filmpjes waarmee Fonds 1818 nog meer mensen wil stimuleren de wereld om hen heen te verbeteren. “De fondsen zijn er. De campagne moet mensen aansporen iets te doen. Hoe klein ook. De gedachte achter de Minitiatieven is niet voor niets: een klein idee heeft grote gevolgen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter”, aldus Avi Rewat.
 
De filmpjes zijn vanaf nu te zien op de website van Fonds 1818 en via de verschillende social media kanalen van het fonds.

U bent hier

Deel met: